Psiholog online image

Pandemia ne-a învățat că flexibilitatea și adaptabilitatea sunt resurse esențiale pentru a face față în aceste vremuri dificile și imprevizibile.

Și pentru că sănătatea mintală este cel puțin la fel de importantă ca și cea fizică, noi psihologii am rămas alături de cei interesați de suport, dezvoltare personală și vindecare, prin intermediul ședințelor online.

Cred că relația și conectarea au mai puțină legătură cu spațiul fizic și mai multă legătură cu partea emoțională, cu ascultarea, empatia, disponibilitatea, înțelegerea și vulnerabilitatea. Și toate aceste lucruri se pot întâmpla și dacă ne desparte un ecran. Când am un client în față, sunt prezentă 100% pentru el, chiar dacă e în cabinet sau online.

Terapia online aduce avantaje importante în ceea ce privește timpul. Acum, o oră de terapie înseamnă doar o oră din timpul tău, nu două sau trei, cât dura dacă luai în considerare și drumul. În plus, multe mame care nu aveau posibilitatea să plece de lângă un copil mic pentru a merge la cabinet, acum au acces la orice specialist online. La fel, persoanele din orașe mici sau din mediul rural, sau persoanele cu dizabilități, pot lucra acum cu terapeuți de oriunde.

Am observat că pentru unii oameni e mai ușor să vorbească despre aspecte dificile, în confortul casei lor decât în spațiul mai formal de la cabinet. Faptul că fiecare vede o parte din intimitatea celuilalt, din căminul lui, poate întări relația terapeutică.

Ședința are loc pe platforma Zoom, durează 50 minute, iar costul este 250 Ron.